ABD'de ırkçı saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi

Hollywood Transit Center'da, Jeremy Christian iki kadına ve onları korumaya çalışanlara saldırdı. Arbedeyi ayırmaya çalışan iki kişii Christian'ın saldırısında yaşamını yitirdi.

Dış Haberler

Hollywood Transit Center civarında yaşanan olayda, Jeremy Christian "müslümanlara hakaretler ederek" iki kadına ve kavgayı ayırmaya çalışanlara saldırdı, iki kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre Christian çevredekilerin tepki göstermesinden biraz önce "müslümanlara hakaretler ediyordu".

Portland polisi Pete Simpson "Şüpheli o trendeydi ve bağırıyor, atıp tutuyor ve nefret söylemi olarak ifade edilebilecek bir çok şey zırvalıyordu. Zırvalamalarının ortasında bazı vatandaşlar yaklaştı ve davranışına müdahale etti ve bağırdığı kişiler ve müdahale edenler şüphelinin acımasız saldırısına maruz kaldı" dedi. Polis saldırıya uğrayan kadınlardan birinin türbanlı olduğunu ve "müslüman olduklarını tahmin ettiklerini" belirtti. Görgü tanıkları saldırıya uğrayanlardan birinin boğazından bıçaklandığını ve yolcuların yardıma koştuğunu belirtti.

Görgü tanıkları şüpheli Christian'ın "Bir sonraki durakta ineceğim, beni takip etmeyin" dediğini belirtti. Christian'ı yakalayan polis, saldırıyı neden gerçekleştirdiğini bilmediklerini psikiyatrik sorunlarının olup olmadığını araştırdıklarını kaydetti.

Öte yandan sosyal medyada Christian'ın daha önce göstericilere beyzbol sopasıyla saldırdığı görüntüler yayınlandı.