ABD yeni fark etmiş: 'Yalnızca IŞİD'i bombalamak El Kaide'yi güçlendiriyor'

ABD'li ordu yetkilileri, "IŞİD'i zayıflattığımız ölçüde El Nusra Cephesi'ne yarar sağlıyor olabiliriz" dedi. Geçmişte IŞİD dışındaki gruplara saldırı düzenlediği için Suriye hükümetine yoğun eleştiriler yöneltiliyordu.

Dış Haberler

IŞİD dışında El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi, Ahrar'uş Şam ve ÖSO gibi diğer cihatçı grupları da hedef aldığı için Suriye ve Rusya'yı yoğun olarak eleştiren ABD, yalnızca IŞİD'e saldırmanın El Kaide'yi güçlendirdiğini itiraf etti.

The Daily Beast'in haberine göre, ABD ordusundan general Sean MacFarland, "IŞİD'i zayıflattığımız ölçüde, bunun El Nusra Cephesi'ne fayda sağladığını söyleyebilirsiniz" dedi. ABD'li yetkililerin El Kaide'nin güçlenmesinden giderek daha çok endişelendiği bildirilirken, konunun Halep'te El Kaide'ye yapılan saldırılarla yeniden alevlendiği söyleniyor.

El Nusra Cephesi'ne saldırılmasına karşı olan ABD'li yetkililerse, bunun savaşı "Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve İslam Devleti" [IŞİD] arasında yapacağını, böylece Esad'ın elinin güçleneceğini öne sürüyor.

Endişenin artmasınnı sebebiyse El Kaide ve El Nusra'nın yeniden inşa sürecinde olduğuna dair şüpheler olduğu bildiriliyor.