ABD yargısında cinsel istismar tartışması büyüyor

Yeni atanan ABD Yüksek Mahkemesi yargıcı Brett Kavanaugh'un lise döneminde cinsel istismarda bulunduğuna dair bir iddianın ortaya çıkmasının ardından Demokratlar, konuya ilişkin soruşturma yürütülmesini talep etti. Soruşturma talebine iki Cumhuriyetçi ismin destek verdiği belirtildi. Brett Kavanaugh'un adaylığına dair gerçekleşecek senato oylamasının ertelenmesi gündemde.

Yeni ABD Yüksek Mahkemesi yargıcı Brett Kavanaugh'un lise döneminde bir kadına cinsel istismarda bulunduğuna ilişkin soruşturma yürütülmesini talep eden Demokratlar'a iki Cumhuriyetçi ismin destek verdiği belirtildi.

Bir Beyaz Saray yetkilisi ise ABD Başkanı Donald Trump'ın atamayı geri çekmeyeceğini bildirdi.

Yargıçlar Komitesi üyesi olan Cumhuriyetçi Partili Jeff Flake, atamanın senato tarafından oylanmasından önce iddiayı ortaya atan Christine Blasey Ford'un dinlenmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyetçi senatör Bob Corker da Ford'un iddialarını dinlemeden oylamanın yapılmasını istemediğini açıkladı.

Başka bir Cumhuriyetçi senatör Lisa Murkowski ise komitenin oylamayı erteleme ihtimalini değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Geçen hafta ortaya çıkan suçlama kayıtlarında Ford, Kavanaugh'un kendisine tecavüz girişiminde bulunduğunu iddia ediyor.

Senato Yargı Başkanı Chuck Grassley'in perşembe günkü oylama öncesi Kavanaugh ve Ford'un da katılacağı bir kadro görüşmesi planladığı belirtiliyor.

Kavanaugh, Beyaz Saray'ın cuma günü yayınladığı açıklamada iddiaları yalanlamıştı.