ABD ve Polonya, Patriot füzeleri için memorandum imzaladı

Polonya, ABD'nin Patriot füze savunma sistemleri satmayı kabul ettiğini ve dün bu konuda iki ülke arasında bir memorandum imzalandığını açıkladı.

Dış Haberler

Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz bugün yayınlanan basın toplantısında, "Dün gece ABD hükümetinin Polonya'ya Patriot füzelerinin en modern konfigürasyonunun Polonya'ya satılmasını onaylamasına ilişkin bir memorandum imzaladık. ABD Başkanı Donald Trump'ın Varşova'yı ziyaret ettiği gün bunu açıklamaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre Macierewicz, ilk sevkiyatın 2022 yılında başlayacağını ve sistemlerinin satın alınması için 30 milyar zlotı (7.5 milyar dolar) harcamayı planladıklarını aktardı.

Beyaz Saray, Trump'ın dün gittiği Varşova'da, ABD'nin NATO ittifakına bağlılığını gösterecek simgesel bir konuşma yapacağını ve Rusya ile coğrafi olarak en yakın olan ülkelerin yetkilileriyle görüşeceğini bildirmişti.

Polonya Mart ayında, Amerikan Raytheon şirketinden 7.6 milyar dolar değerinde sekiz adet Patriot füze savunma sistemi alımını öngören anlaşmayı bu yıl sonuna kadar imzalayacağını açıklamıştı.