ABD: Türkiye Rakka operasyonunun parçası değil

ABD öncülüğündeki "IŞİD karşıtı" koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, Türkiye'nin Rakka operasyonunun parçası olmadığını, ancak ileride olabileceğini söyledi.

Dış Haberler

ABD öncülüğündeki "IŞİD karşıtı" uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, ABD'nin El Bab'da hava saldırıları düzenlediğini ve Türkiye ile birlikte çalıştığını söyledi.

Dorrian, yaptığı bilgilendirmede El Bab ile ilgili şu ifadelere yer verdi: "Türkiye ve Türkiye destekli kuvvetlerin kuzeyden şehre girmesi, koalisyonun havadan vurması ve rejimin güneyden yaklaşması ile düşman El Bab'da çok zor durumda. Şehre giren Türk kuvvetlerini ve destekledikleri kuvvetleri tehdit eden IŞİD savaşçılarını ve kaynaklarını vurmak üzere El Bab'ın içinde ve yakınlarında birçok hava saldırısı düzenledik."

'RAKKA'YI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA TAMAMEN KUŞATMIŞ OLACAĞIZ'

IŞİD karşıtı koalisyonun Komutanı Korgeneral Sephen Townsend, Suriye'nin Rakka ve Irak'ın Musul kentlerini 6 ay içerisinde almayı beklediklerini açıklamıştı. Konu hakkında sorulan bir soruya cevap veren Dorrian, söz konusu ifadeleri teyit etmemekle birlikte, Rakka ve Musul kentinin batı yakasının örgütten alınması ile ilgili bir tarih vermekten de kaçındı.

Albay Dorrian, Rakka kentinin birkaç hafta içinde tamamen kuşatmış olacağını ve ardından da kente yönelik saldırıda yer alacak kuvvetler konusunda bir karar alma sürecinin başlayacağını vurguladı.

'TÜRKİYE RAKKA OPERASYONUNUN PARÇASI DEĞİL'

Türkiye'nin Rakka operasyonmuna dahil olup olmadığına dair bir soruyu yanıtlayan Dorrian, Türkiye'nin Rakka operasyonunun parçası olmadığını söyledi.

Ancak ABD koalisyonu sözcüsü, bu konudaki görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Dorrian, Türkiye'nin gelecek günlerde Rakka operasyonunda bir rol üstlenebileceğini ifade etti.