ABD Suudi Arabistan'a sahip çıktı: 'Sivil ölümlerini azaltmaya çalışıyorlar'

ABD'li sözcü Heather Nauert, Suudi koalisyonu adına konuşarak, koalisyonun Yemen'de 'sivil ölümlerini azaltmaya çalıştığını' savundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Yemen'de on binlerce sivil öldüren ve insani kriz yaratarak milyonlarca sivilin kıtlık ve hastalıklarla yüz yüze kalmasına sebep olan Suudi Arabistan koalisyonunu savundu.

Nauert, koalisyonunun Yemen'de sivil ölümlerini azaltmak için çalıştığını öne sürerek, "Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri iç savaşı bitirmek için diplomatik destek veriyor" ifadelerini kullandı.

Suudi koalisyonunun sivil ölümleri konusundaki tavrı için "Bu konuda adımlar attıklarını görüyoruz" diyen sözcü, "Durum mükemmel mi? Hayır, kesinlikle değil. Onların sivil ölümlerini azaltmak için ellerinden geleni yaptığını görüyor muyuz? Evet kesinlikle görüyoruz. Bu konuyu ABD hükümeti çok ciddiye alıyor" dedi.

Suudi Arabistan, Yemen'de 2015'ten beri sürdürdüğü saldırılarıyla ülkenin sivil altyapısını tamamen imha etti. Ülkede sağlık, gıda ve suya ulaşım sağlanamıyor.