ABD siber güvenlik ordusu kuruyor

ABD, en zayıf karnı olarak gördüğü siber güvenliğini sağlamak için milyar dolarlarca yatırım yaparak on binlerce kişiyi işe alıyor.

Dış Haberler

Markets and Markets isimli araştırma firmasının rakamlarına göre 2011 yılında 67 milyar dolar olan küresel siber güvenlik pazarının 2019 yılında 156 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Pazara en büyük yatırımları yapan ABD ise siber güvenlik amaçlı yeni bir Silikon Vadisi kurmayı amaçlıyor.

Artan küresel güvenlik pazarını doldurmak için pek çok şirket açılırken, ABD'nin başkenti Washington'da geçtiğimiz yıl 23.400 güvenlik işine dair ilanın verilmiş olması sektörün büyüme hızını kanıtlıyor. Neredeyse tüm savunma ve devlet işlerinin elektronik ortamda yapılmasıyla birlikte artan siber saldırılar, sektörde büyümenin yavaşlamayacağını gösteriyor.

Devlet sırlarının sızmasından ve savunma sistemlerinin zaafa uğramasından çekinmesinden ABD, siber güvenliğe ayırdığı bütçeyi giderek arttırıyor. Pentagon geçtiğimiz yıla göre siber güvenlik için istediği bütçeyi %30 arttırırken, önümüzdeki 5 yıl içerisinde sadece Pentagon'un siber güvenlik için 23 milyar dolar harcaması bekleniyor.

ABD'nin çeşitli eyaletlerinde yüz milyonlarca dolar harcanarak siber güvenlik merkezleri inşa edilirken, ülke dışında bulunan ve ülkeye dönmesi beklenen 90 bin askerin bir kısmının da yeniden eğitilerek buralarda çalışması öngörülüyor.