ABD Savunma Bakanı'nın açıklamasına İran ve Irak'tan tepki

ABD Savunma Bakanı'nın Ramadi'nin düşmesinin ardından Irak kuvvetlerinin "savaşmaya iradesi" olmadığını söylemesinin ardından İran ve Irak'tan gelen tepkiler artıyor.

Dış Haberler

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, CNN'e konuşarak, Irak kuvvetlerinin sayıca IŞİD'e üstün olduğunu, ancak "savaşma iradesi göstermediğini" söylemişti. Açıklamanın ardından İranlı bir general, ABD'nin savaşmaya "iradesi olmadığını" söylerken, Irak başbakanlığı sözcüsü de Carter'ın "yanlış bilgiye" sahip olduğunu söyledi.

Irak Başbakanlığı Sözcüsü Saad el-Hadisi -, "Carter'a yanlış bilgi verilmiş çünkü buradaki durum farklı" derken, ordunun tek bir olay üzerinden yargılanmaması gerektiğini belirtiyor. İranlı general Kasım Süleymani ise ABD'nin IŞİD'in ilerlemesine karşın hiç bir şey yapmadığını söylerken, yalnızca İran ve İran'ın desteklediği tarafların IŞİD'e karşı savaştığını belirtiyor.

Örgütün son zamanlarındaki ilerlemelerinin örgüte karşı savaşan taraflar arasındaki tartışmaları arttırması dikkat çekerken, Suriye uçaklarının Palmira'da hava saldırıları gerçekleştirdiği, ancak hava saldırılarının tarihi eser alanlarından uzak tutulmaya çalışıldığı söyleniyor.