ABD NASA çalışanı Gölge'nin cezasının hafifletilmesini yeterli görmedi

ABD Dışişleri Bakanlığı, FETÖ bağlantısı sebebiyle Türkiye’de tutuklu bulunan NASA'da görevli ve Türk-Amerikan vatandaşı Serkan Gölge’nin cezasının 7 yıldan 5 yıla düşürülmesi üzerine bir açıklama yayınladı.

Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı, FETÖ bağlantısı sebebiyle Türkiye’de tutuklu bulunan NASA çalışanı ve Türk-Amerikan vatandaşı Serkan Gölge’nin cezasının düşürülmesine ilişkin bir açıklama yayınladı.

'DERHAL SERBEST BIRAKILMALI'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert tarafından Twitter’dan yapılan açıklamada “Türk mahkemesinin Dr.Gölge’nin cezasını düşürme kararından memnuniyet duyduk. Bununla birlikte, Dr.Gölge’nin davasının güvenilir kanıtlardan yoksun olduğuna ve derhal serbest bırakılarak ailesine tekrar kavuşması gerektiğine inanmayı sürdürüyoruz” denildi.

Gölge’nin davasını yakından izlediklerini belirten Nauert, Brunson ve diğer tutuklu ABD vatandaşlarını kastederek “adil olmayan diğer adli kovuşturmaların takipçisi olacağız” dedi.

7 YILDAN 5 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

Şubat ayında 7 yıl 6 ay cezaya çarptırılan Gölge’nin 5 yıla düşürülerek, terör örgütü üyeliği mahkumiyeti, terör örgütüne yardım etmeye çevrildi.

NASA çalışanı Serkan Gölge, 15 Temmuz’un ardından, “CIA ajanı” olduğu yönündeki isimsiz bir ihbar üzerine gözaltına alınan, daha sonra 1 dolar delil gösterilerek “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla tutuklanmıştı.