ABD narkotiği Meksika kartellerinin finanse ettiği seks partilerine katılmış

ABD Adalet Bakanlığı'nın yayımladığı rapor, ABD narkotiğinin Meksika'da uyuşturucu kartelleri tarafından finanse edilen seks partilerine katıldığını ortaya çıkardı.

Dış Haberler

ABD'nin Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) ajanlarının, Meksika'da uyuşturucu kartellerince finanse edilen seks partilerine katıldığı ortaya çıktı. Skandalı ortaya çıkaran ABD Adalet Bakanlığı'nın yayımladığı raporda, ajanların telefonlarının, bilgisayarlarının, hükümet tarafından kendilerine verilmiş araçların da partilerde bulundurulduğuna ve bunun şantaj, bilgi sızdırılması gibi tehlikelere yol açtığına dikkat çekiliyor.

Yedi ajanın partilere katıldığını kabul ettiği ve 10 gün uzaklaştırma cezası aldığı belirtilirken, ajanların partilerin kartellerce fonlandığını bilmediklerini iddia ettikleri söyleniyor. Ancak rapor bunu biliyor olmaları gerektiğini söylüyor, ayrıca raporda 3 ajanın kartellerden pahalı hediyeler, para ve silah aldığı söylenirken, ajanların devletin istediği bilgileri kasıtlı olarak geç verdiği de vurgulanıyor.