ABD: Kürtlere ihtiyaç duydukları silahları vermeye devam edeceğiz

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, ülkesinin Irak Kürtlerine IŞİD’e karşı mücadele için ihtiyaç duydukları silahları vermeyi sürdüreceğini söyledi.

Barzani yönetimine yakın Rudaw’a konuşan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, ABD’nin IŞİD’e karşı mücadelede Irak Kürtlerine ihtiyaç duydukları silahları vermeyi sürdüreceğini söyledi.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Baskey, ABD ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkinin IŞİD’in yenilmesi için kurulan geçici bir askeri işbirliğinin çok ötesinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Baskey, “Amerikalılarla Irak Kürtleri arasındaki bağların çok güçlü olduğunu düşünüyorum. IŞİD’e karşı mücadelede doğal müttefik olduğumuza inanıyorum” diye konuştu.

Rudaw ayrıca, dün Mesud Barzani’nin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’la iki saatlik bir görüşme yaptığını, görüşmenin yarım saatlik kısmına Obama’nın da katıldığını duyurdu.

ABD Kongresi, Nisan ayında aldığı bir kararla Irak’taki Kürt ve Sünni gruplara yapılacak ABD yardımının ayrı planlanacağını ilan etmiş, bu karar Irak yönetimi ve Şii grupların ülkenin bölünmesini yakınlaştıracağı gerekçesiyle sert bir dille eleştirilmişti.