ABD koalisyonu Suriye’de sivilleri vurdu

ABD liderliğindeki “koalisyon” uçakları, Halep’e bağlı Birmahali’de sivilleri bombaladı. Saldırıda 50’den fazla sivilin öldüğü belirtildi.

Dış Haberler

ABD ve işbirlikçilerinin oluşturduğu “koalisyon” güçlerinin dün Halep’in Bir Mahali kasabasına düzenlediği saldırıda sivilleri bombaladı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ölü sayısının 50’nin üzerinde olduğunu ve çok sayıda ağır yaralının bulunduğunu kaydetti. CNN ise, ölü sayısını 52 olarak duyurdu. İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Tahir el-Halidiye ismini kullanan bir militanınsa, “Şu ana kadar 60 kişinin cesedine ulaşabildik. Bu koalisyon saldırılarında ölen en yüksek sivil sayısı” dediği aktarıldı.

Bugüne kadar ABD koalisyonunun IŞİD bahanesiyle Suriye’de gerçekleştirdiği hava saldırılarında 70 civarında sivil can kaybı yaşandığı belirtilmekteydi. Bir Mahali’ye yapılan saldırıyla bu sayı neredeyse iki katına çıktı.

IŞİD PROPAGANDAYA BAŞLADI

Yerel kaynaklar, kasabada IŞİD üssü olmadığını belirtiyor. Ancak IŞİD, sivillerin vurulması sonrasında bir propaganda videosu hazırlayarak bölge halkıyla yapılan röportajlara yer verdi.

Videoda saldırıda yaralandığı belirtilen bir kişi, “Bombalar düşmeye başlayınca evimiz vuruldu. Kuzenin ve çocuklardan bazıları öldü. Ölen çocuklardan bazıları daha dört yaşındaydı. Onların suçu neydi” dedikten sonra, “Bunlar neden oluyor? Sadece Obama’yı ve Suudi kralını memnun etmek için” sözleriyle devam etti.