ABD koalisyonu Suriye'de kabul ettiğinden çok daha fazla sivil öldürüyor

ABD koalisyonunun öldürdüğü sivilleri kabullenmediği, öldürülen sivil sayısını düşük gösterdiği bildirildi.

Dış Haberler

BuzzFeedNews tarafından yapılan haberde, ABD önderliğindeki koalisyon bombalamaları sebebiyle Suriye'de çok sayıda sivil öldüğü, ancak bunların ABD tarafından reddedildiği aktarılıyor.

ABD tarafından Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen bir saldırıda 3, 5, 6, 7 ve 8 yaşlarındaki 5 çocuğun öldüğü belirtilirken, ölen çocukların 21 yaşındaki Talha Amouri tarafından bulunduğu belirtiliyor.

Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR) ABD'nin 242 sivili öldürdüğünü söylediği bildirilen haberde, Airways isimli bir projeyleyse sivil ölen 86 olay tespit edildiği, bu olaylarda da 280 ile 340 arasında sivilin öldüğünün görüldüğü söyleniyor.

 

Ancak saldırıları yürüten ABD'nin, sivil ölümlerinden yalnızca birini kısmen kabullenerek 2 küçük kızın öldüğü bir olay için kendilerinin yapmış olmasının "olası" olduğunu açıkladığı bildiriliyor.

ABD'nin Halep'te bir köyü vurarak 60 sivili öldürmesi örnek gösterilerek buna benzer pek çok olay olduğu aktarılan haberde, ABD'nin sivil ölümlerini kabullenmemekte ısrarcı olduğu, ancak sıklıkla yanlış hedeflerin vurulduğu duyuruluyor.