ABD kamuoyunun yalnızca yüzde 7'si Esad'ın devrilmesini destekliyor

ABD'de yapılan yeni bir anket, ABD'lilerin yalnızca yüzde 7'sinin Esad'ı devirmek için mücadele eden "muhalifleri" desteklediğini ortaya koydu. Ancak ABD'lilerin yüzde 37'si, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni "acil tehdit" olarak görüyor.

Dış Haberler

ABD yönetiminin odağının Asya-Pasifik'e kayması, Amerikan kamuoyunun yönelimlerini de belirliyor.

CNN/ORC tarafından yapılan yeni bir anketin sonuçlarına göre, ABD'lilerin yüzde 37'si Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni (KDHC) ABD'nin güvenliğine karşı "acil tehdit" olarak görüyor.

KDHC'ye bakış konusunda, Cumhuriyetçiler, Demokratlar ve Bağımsızlar hemen hemen aynı noktada (tehdit algısı sırasıyla yüzde 39, yüzde 36, yüzde 37). 

ABD'lilerin yüzde 67'si, KDHC'nin Güney Kore'ye olası bir saldırısında ABD'nin Güney'i savunması gerektiğini de düşünüyor.

Suriye konusundaysa, ABD'lilerin yüzde 51'i bu ülkedeki durumu "çok endişe verici" olarak görüyor. 2013'te bu oran yüzde 36'ydı.

Yüzde 45, ABD'nin temel misyonunun IŞİD'i yok etmek olduğunu düşünürken, yüzde 33 Washington'un temel önceliğinin ülkedeki insani yardım faaliyetleri olması gerektiğini belirtiyor.

Anketten çıkan ilginç bir sonuçsa, ABD'lilerin yalnızca yüzde 7'sinin, ABD'nin Esad'ı devirmek için savaşan "muhalfilere" destek vermesi gerektiğini söylemesi.

Anketin idğer bir verisine göreyse, ABD'lilerin yüzde 57'si, Rusya'yı "dost olmayan" ya da "düşman" bir ülke olarak görüyor.

Ancak bu oran, 2014'teki yüzde 77'ye göre hayli düşük.