ABD istihbaratı: Hava saldırıları IŞİD’i zayıflatmadı

Associated Press’in istihbarat yetkililerine dayandırdığı habere göre, ABD istihbaratı hava saldırılarının başlamasından bu yana IŞİD’in zayıflamadığı görüşünde.

Associated Press (AP) haber ajansının istihbarat yetkililerine dayandırdığı iddiaya göre, ABD istihbaratı, IŞİD’e yönelik hava saldırılarının başlatılmasından bu yana örgütün zayıflamadığı görüşünde.

Haberde 10 binden fazla IŞİD militanının öldürüldüğünün kaydedilmesine karşın, CIA, Savunma İstihbaratı Teşkilatı ve diğer istihbarat örgütlerinin IŞİD’in gücünü koruduğu görüşünde olduğu aktarıldı.

AP’ye konuşan, ismi açıklanmayan bir istihbarat yetkilisi örgütün Irak ve Suriye dışında Libya, Mısır ve Afganistan’da güçlendiğini ve militan sayısının Ağustos başı itibarıyla 20 ila 30 bin arasında olduğunu söyledi. “Sayılarında ciddi bir gerileme görmüyoruz” diyen yetkili, Obama’nın IŞİD’le mücadele konusunda özel temsilciliğini yapan emekli General John Allen’ın geçen hafta IŞİD’in Irak ve Suriye’de kaybetmekte olduğu yönündeki sözleriyle çelişti.

İstihbarat yetkilileri, IŞİD’e yönelik hava saldırılarının örgütü etkisizleştirmesi için en az on yıla ihtiyaç olduğunu savundu.