ABD, Irak ve Suriye'deki IŞİD operasyonlarında öldürdüğü sivil sayısını açıkladı

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Pat Ryder, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı yapılan operasyonlar sırasında ABD Hava Kuvvetleri tarafından öldürülen sivil sayısını açıkladı.

Eylül 2015 ve Şubat 2016 tarihleri arasında yapılan saldırılarda 20 sivilin öldüğü, 11'inin ise yaralandığını belirten Ryder, "Saldırılar sonucunda kasıtsız olarak hayatını kaybeden ve yaralananlar için derin üzüntü duyuyoruz" dedi.

Sputnik'in haberine göre, operasyonlar başladığından beri 18 aylık süre zarfı içerisinde ise ABD saldırıları sonucunda hayatını kaybeden sivil sayısının 41, yaralananların ise 28 olduğunu söyleyen Ryder, ayrıca ABD yetkililerine toplam olarak 162 sivil ölümü raporu yapıldığını, fakat bu raporlardan 112'nin "güvenilir kaynaklara dayanmadığına" karar verdiklerini, 27 raporun ise güvenilir olduğuna kanaat getirdiklerini bildirdi.

SURİYE İNSAN HAKLARI İZLEME AĞI: 169 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ
Öte yandan, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Ağı Sözcüsü Vael Aleji konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Suriye'de operasyonların başladığından beri 169 sivilin hayatını kaybettiğini, bunlardan 42'nin çocuk ve 30'unun kadın olduğunu belirtti.