ABD 'güvenli bölge' istemiyor

ABD ve Türkiye'nin "güvenli bölge" oluşturulmasında anlaştığı duyurulduktan bir kaç gün sonra, ABD'li yetkililer güvenli bölge istemediklerini açıkladı.

Dış Haberler

Geçtiğimiz günlerde ABD ve Türkiye'nin Suriye'de "güvenli bölge" kurulması için anlaştığı duyurulmuştu. Ancak açıklamaların ardından ABD'li yetkililer "güvenli bölge" istemediklerini duyurdu.

Karışıklığın sebebinin ABD'nin düzensiz IŞİD politikası olduğu söylenirken, ABD'nin koalisyonun farklı üyelerini ikna etmek için de farklı yaklaşımlar geliştirdiği bildiriliyor.

Bloomberg tarafından yapılan haberde, Türkiye'nin önceliğinin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın devrilmesi olduğu bildirilirken, ABD'nin önceliğininse IŞİD'in yok edilmesi olduğu öne sürülüyor.

Bloomberg'e konuşan yetkililer, "uçuşa yasak bölge, güvenli bölge" gibi planların daha önce de konuşulduğunu belirtirken, bu gibi girişimlerin IŞİD'in yenilmesine yardımcı olmayacağını ve bu sebeple yapılmayacağını söylüyor.

Haberde, kapalı kapılar ardında yapılan toplantılarda bunun kesinleştirildiği ve önümüzdeki hafta Türkiye'ye yeniden görüşme yapmak için bir ABD heyeti geleceği bildiriliyor.