ABD donanmasından Japonya'daki 19 bin askere alkol yasağı

ABD donanması, Japonya'da bulunan 19 bin askere alkol yasağı getirdi. Yasağın yanı sıra, askerlere acil durumlar dışında üslerinden ayrılmamaları söylendi.

Dış Haberler

Japonya'da bulunan ABD birliklerine emir veren ABD donanması, üs içinde ve dışında alkol tüketmenin yasaklandığını ve üsten önemli durumlar dışında çıkılmaması gerektiğini bildirdi.

Yasağın ABD birlikleriyle "yüz yüze" görüşmeler yapılana kadar süreceği söylenirken, yasağın yalnızca ABD komutanları askerlerin davranışlarını değiştirdiiğinden emin olduğunda kalkacağı söylendi.

ABD'li amiral Matthew Carter, yasakların alınması için verilen kararın kolay alınmadığını ve Japonya ile ilişkilerini korumak istediklerini söyledi.

Kararın ABD'li bir asker, sarhoş araç kullanırken kaza yapmasının ardından alındığı görülüyor. Sarhoş ABD askeri, yolun ters tarafından giderek iki araca çarpmış, 2 kişiyi yaralamıştı.

Mart ayındaysa ABD'li bir asker tecavüz iddiasıyla tutuklanmıştı. ABD Başkanı Barack Obama, yaşanan olaylar ve 20 yaşında bir Japon kadının ABD ordusuna çalışan bir sivil tarafından öldürülmesi sebebiyle özür dilemişti.