ABD Dışişleri Bakanlığı Hillary Clinton'un Bingazi'ye dair 296 e-postasını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanlığı eski bakan Hillary Clinton'ın 2012 yılında ABD'nin Bingazi Konsolosluğu'na düzenlenen saldırılarla ilgili 296 elektronik yazışmasını kamuoyuna açıklıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, bugün eski bakan Hillary Clinton'un kişisel email hesabı üzerinden yaptığı resmi yazışmalardan bir bölümünü kamuoyuna açıkladı. Kamuoyuna açıklanan emailler 2012'de ABD'nin Bingazi Konsolosluğu'na yapılan saldırıyla ilgili.  

ABD Dışişleri Bakanlığı emaillere dair yaptığı açıklamada Clinton'un kişisel email hesabından yaptığı yazışmaların konuya dair olguları ya da ABD yönetiminin meseleye bakış açısını değiştirmediğini vurguladı.

Geçtiğimiz aylarda Hillary Clinton'ın tüm resmi yazışmalarını kendi kişisel hesabından yaptığı ortaya çıkmış, bu durum ABD'de büyük bir skandal olarak değerlendirilmişti. Bunun üzerine, Hillary Clinton, email hesabını incelenmek üzere ulusal güvenlik müfettişlerine teslim etmiş ve emaillerinin tamamının kamuoyuna açıklanmasını talep etmişti. Bugün Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanan emailler 30 bin sayfayı bulan toplam yazışmaların sadece 850 sayfalık bir bölümünü içeriyor.

Dışişleri Bakanlığı emaillerin 2016 yılında kamuoyuna açıklanmasını planlamış, ancak ABD'de başkanlık seçimlerine katılacak Clinton, "emaillerin açıklanmasından en büyük çıkarı olan benim" diyerek sürecin hızlandırılmasını talep etmişti. Bu hafta içi bir mahkeme konu üzerinde devam eden ve veriye dayanmayan polemiklerin sona ermesi amacıyla yazışmaların parça parça yayımlanması kararını aldı.

Emaillerin bir bölümünü dün New York Times yayımlamıştı. Emaillerin bir bölümüne buradan ulaşılabiliyor. Emaillerin yayımlandığı resmi internet adresine ise buradan ulaşılabiliyor.