ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Ortadoğu'nun tamamı İsrail gibi olmalı

ABD Dışişleri Bakanı, İsrail'den, 'Ortadoğu'nun tamamının olmasını istediğimiz her şey' diye söz etti. ABD'li bakan, 'İlerde Ortadoğu'nun tamamının bunun gibi olmasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Amerika'nın Ulusal Güvenliği İçin Yahudi Enstitüsü'nün (JINSA) yıllık yemeğinde konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington'ın Ortadoğu'nun tamamının İsrail gibi olmasını istediğini söyledi.

İsrail'le ilgili "Demokratik ve müreffeh, barış istiyor, özgür basını ve büyüyen ekonomisi var" ifadelerini kullanan Pompeo, "Yani Ortadoğu'nun olmasını istediğimiz her şey… İlerde Ortadoğu'nun tamamının bunun gibi olmasını istiyoruz" dedi.

'YOLSUZ, ZORBA, TERÖR SPONSORU'

Sputnik'in haberine göre İsrail ve Suudi Arabistan'ın bir numaralı düşman bellediği İran içinse "Liderliği yolsuz olduğu gibi kendi halkının insan haklarına saldırıyor ve Ortadoğu'nun her köşesinde terörizmi finanse ediyor" suçlamasında bulunan Pompeo eski ABD Başkanı Barack Obama'yı hedef alarak şunları söyledi:

"Başkan Obama tehlikeli ödünler verirse, ekonomik yaptırımları kaldırıp Tahran'a nakit para dolu uçak gönderirse, İran liderliğini uslu davranmaya ikna edebileceğini sandı. Ama İran'ın liderleri, Disney filmi karakterleri değil."

İran'ın liderlerinin "daha çok filmlerin kötü adamları gibi olduğunu" iddia eden ABD Dışişleri Bakanı, "Bunlar onların gerçeği. Katiller ve terörü finanse ediyorlar, bugün hala 'Amerika'ya ölüm' diye bağırıyorlar" dedi.

'ORTADOĞU'YA BİR MESAJ'

İsrail'e 20 yıl aradan sonra bir ABD savaş gemisi gönderilmesinin ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da benzer yönde mesajlar vermişti.

Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendilerine tam destek verdiğini söyleyerek, gönderilen geminin "Ortadoğu'ya bir mesaj olduğunu" söylemişti.