ABD Dışişleri Bakanı: ‘İsrail’i hiçbir zaman yüzüstü bırakmayız’

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran’ın nükleer programıyla ilgili anlaşma süreci hakkında konuştu. Kerry, İsrail’i hiçbir zaman yüzüstü bırakmayacaklarını söyledi.

Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran’ın nükleer programıyla ilgili 30 Haziran’da imzalanması beklenen anlaşma hakkında konuştu. Kerry’nin Channel 10’da Pazar günü yayımlanacak röportajda söylediklerini aktaran Ha’aretz gazetesi, ABD Dışişleri Bakanı’nın anlaşmayla ilgili “çok fazla histeri” olduğunu söylediğini kaydetti.

Anlaşmanın İsrail’i korumayı hedeflediğini söyleyen Kerry, İsrail’de anlaşmaya yönelik tepki ve kuşkuları da anlayışla karşıladığını söyledi. Kerry, buna karşın ABD’nin İsrail’i yüzüstü bıraktığı eleştirilerini kabul etmediğini ve ABD’nin İsrail’i hiçbir zaman yüzüstü bırakmayacağını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı, “Bu anlaşmayla ilgili çok fazla histeri var. İnsanların olgulara bakması gerek” diye konuştu. Kerry, anlaşmanın İsrail, ABD ve başka uluslararası güçlerin, bu anlaşma sayesinde Tahran’ın “nükleer bombaya daha hızlı ulaşmasını engelleyeceğini” ileri sürdükten sonra, İran’a yönelik yaptırımların ve askeri müdahalenin halen birer olasılık olarak geçerli olduğunu ifade etti.