AA 'Ahraruş Şam vurdu 'derken, Rusya Lazkiye'deki üsse S-400 indirdi

Rusya Lazkiye'deki Hmeymim Üssü'ne S-400 hava savunma sistemini yerleştirirken, Anadolu Ajansı bölgenin Ahraruş Şam tarafından vurulduğunu bildirdi.

Türkiye'nin Rus jeti Su-24'ü düşürmesinin ardından Rusya, Lazkiye'deki Hmeymim Üssü’ne, orta menzilli S-300 sisteminin bir üst modeli olan S-400 hava savunma sistemi yerleştirdi.

Uçağın Salı günü düşürülmesinin ardından, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Hmeymim Üssü’ne S-400 hava savunma sistemi yerleştirilmesini önermiş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bu teklifi kabul ettiği açıklanmıştı.

Suriye’deki RİA Novosti muhabiri, S-400 sisteminin bu sabah Rus Hava Güçleri’nin Suriye’deki merkezi olan Lazkiye’deki Hmeymim üssünde konuşlandırıldığını duyurdu.

AKP medyası ise akşam saatlerinde yayınladığı bir haberle, Suriye'deki muhalif gruplardan biri oalrak tanıttığı İslamcı grup Ahraru'ş Şam'a bağlı birliklerin Lazkiye kentine bağlı Ceble ilçesinde yer alan Rus savaş uçaklarının kullandığı Himeymim askeri havaalanına top saldırısı düzenlediğini bildirmişti.

AA muhabirinin Lazkiye'deki yerel kaynaklara dayandırdığı haberde, saldırıda ölen ve yararlananların olduğu duyurulmuştu