3 ırkçı Chelsea taraftarının maçlara girmesi yasaklandı

Chelsea kulübü, Paris metrosunda siyah bir yolcunun trene binmesine engel olurken amatör kameraya yakalanan üç taraftarının maçlara girmesini yasakladı.

İngiltere'de Premier Lig takımlarından Chelsea bir açıklama yayınlayarak olayı "menfur" olarak nitelendirip kınadı ve taraftarların aleyhinde yeterli delil olduğuna kanaat getirilirse yasağın yaşam boyu sürmesinin sağlanacağını duyurdu.

33 yaşındaki Süleyman S. polise başvurarak, kendisini ırkçı sloganlarla hedef alan ve itilerek metroya binmesini engelleyen  şahısların cezalandırılmasını istemişti.

Süleyman S., Le Parisien gazetesine verdiği mülakatta, videoya çekilmiş olay görüntüleri izleyince polise şikayette bulunmaya karar verdiğini anlattı.

Guardian'ın yayınladığı videoda Richelieu-Drouot istasyonunda siyah yolcuyu ittirerek trene binmesini engelleyen İngiliz Chelsea taraftarları; "Irkçıyız biz, ırkçıyız ve böyle olmak istiyoruz!" diye slogan atıyor.

Londra Eminyet Müdürlüğü de olayın büyük bir ciddiyetle incelendiğini ve olaya karışan Chelsea taraftarlarının kimliklerinin belirlenmesinde Fransız yetkililerine destek olacaklarını açıkladı.