162 kişi taşıyan uçak havada kayboldu

Malezya merkezli havayolu şirketi AirAsia'ya ait bir yolcu uçağı, içinde bulunan 162 yolcu ve mürettebat ile birlikte havada seyir halindeyken kayboldu.

DHA

Güncelleme - 15:46

Uçaktan halen haber alınamıyor. Yerel saatle 06:20 civarında kontrol kulesiyle irtibatı kopan uçaktan bir acil durum çağrısı yapılmamıştı. Kuleyle kurulan son irtibatta pilotlar, fırtınalar nedeniyle uçuş rotasından bir miktar sapmak üzere izin istemişti. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı, uçağın kuleden "yoğun bulutlardan kaçınmak için 11 bin metreye yükselme izni istediğini" açıkladı.

Uçağın kaybolduğu saatlerde bölgede hava koşulları kötüydü. Gün içinde arama çalışmaları başlatıldı fakat bu saat itibariyle gece bastırdığı için çalışmalara ara verilmiş durumda. Şimdiye dek uçaktan kopmuş olabilecek herhangi bir enkaz parçasına rastlanmış değil.

Yeni bir sivil havacılık faciasıyla karşılaşma ihtimalimiz giderek artıyor.

 


Malezya'nın AirAsia Havayolları'na ait, Airbus 320-200 tipi yolcu uçağı, içinde bulunan 162 yolcu ve mürettebat ile birlikte havada seyir halindeyken kayboldu. QZ8501 sefer sayılı uçağın, uçuş rotasındaki hava kontrol kuleleri ile kalkıştan bir saat sonra bağlantısını yitirdiği belirtildi.

Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a seyir halinde iken kaybolan uçakla ilgili arama kurtarma, ilkyardım çalışmaları başlatıldığı ancak hiçbir sinyal alınamayan uçağın yerinin ve konumunun belirlenemediği belirtildi.

Uçağın kaybolmadan hemen önce Jakarta’daki kuleden kötü hava şartları nedeniyle uçuş planının değiştirmesini istediği öğrenildi.

AirAsia şirketi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada uçağın Endonezya Hava Trafik Kontrol’ü kumandasındayken kaybolduğunu belirtti.

Uçağın 156 Endonezyalı, 3 Güney Kore’li ve Singapur, Malezya ve Fransa vatandaşı birer yolcusunun bulunduğu açıklandı. Uçakta iki pilot ve 5 kabin memuru ile birlikte 138 yetişkin yolcu ve 16 çocuk bulunduğu öğrenildi.