13 yaşındaki Filistinli kızı 17 kurşunla öldüren İsrail askeri ceza almadı

13 yaşındaki bir Filistinli kıza kurşunu bitene kadar ateş eden, sonrasında kız 3 yaşında olsaydı da aynı şeyi yapacağını söyleyen İsrailli asker suçlu bulunmadı.

Dış Haberler

The Guardian'ın haberine göre İsrailli bir asker silahındaki mermi bitene kadar ateş ederek 13 yaşındaki Filistinli bir kızı öldürdü. Askeri mahkemede yargılanan asker, kız 3 yaşında da olsa aynı şeyi yapacağını, pişman olmadığını söyledi. Mahkeme askerin masum olduğuna karar verdi.

İman el-Hams isimli kızın bedeninde 17 mermi olduğu söylenirken, kızın Gazze'de öldürüldüğü söyleniyor. Ses kayıtları, cinayeti işleyen askerin, kızın "ölümüne korkmuş" bir çocuk olduğuna dair uyarıldığını da gösterirken, dava bittikten sonra askerin izleyenlere dönerek "size masum olduğumu söylemiştim" dediği de aktarıldı.

Askerler, kızın okul çantası taşıdığını, bunun içinde bomba olabileceğini iddia ederken, kızın askerler ateş açtıktan sonra çantasını düşürdüğü, çantaya ateş edildiği ve çantada bomba olmadığının görüldüğü de bildiriliyor. Ancak kızın çantasını düşürdükten sonra kaçmaya başlamasına rağmen yine de vurulduğu söyleniyor.

İsrailli askerin kızın üzerine ateş ettiğine dair ifade veren askerler, sonrasında ifadelerini kızın üzerine değil yakınına ateş edildiği şeklinde değiştirirken, otopsi raporları tersine işaret ediyor. 17 merminin vücudunun her yerine dağılmış olduğu söylenirken, kızın kafasında 3 mermi bulunduğu da görülüyor.