- DEVLET ve SİYASET
- Taraf Gazetesi'ne Aktütün Davası
- TRT Alevileri de kapsayacak
- Bahçeli: Tek yol ABD
- Türk: Kürt kimliği için anayasal güvence
- Çelik basına TEB'i şikayet etti
- Unakıtan “Abim sağ olsun” davasını kaybetti
- Sırada 60 sanığın ifadesi var
- Asker gönderme muamma
- Rus gemileri Türkiye’de demirledi
- Nur Serter'den de çarşaf açılımı
İsrail: Büyükelçimiz kovuldu
İsrailli diplomatların İstanbul Üniversitesi Rektöü Mesut Parlak’la yapacakları görüşmede odaya silahlı güvenlik elemanlarını da sokmak istemesi üzerine Parlak’ın görüşmeyi iptal etmesi, İsrail basınında yankı buldu.
soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak’ın, İsrailli diplomatlarla yapacağı görüşmeyi, İsrailli diplomatların silahlı korumalarını da görüşmenin yapılacağı odaya sokmak istemesi üzerine iptal etmesi İsrail basınında yankı buldu.
Mesut Parlak, İsrail Büyükelçisi Gaby Levy ve İstanbul Başkonsolosluğu Mordechai Amichai ile bir görüşme yapacaktı. Ancak İsrailli diplomatların silahlı korumalarının da rektörün odasında kalmak istemesi üzerine Parlak görüşmeyi iptal etti. Bu durumu İsrail’deki Haaretz gazetesi “Üst düzey İsrailli diplomatlar İstanbul Üniversitesi'nden kovuldu” başlığıyla haberleştirdi.
Haaretz, rektör Parlak'ın, "Makam odasına izin almadan giren korumalara kızdığı"nı belirterek, rektörün odasının kapısını açarak korumalardan çıkmalarını istediğini, korumalarınsa odayı terk etmeyecekleri, fakat biraz geriye çekilebilecekleri karşılığını verdiklerini belirtti. Gazeteye göre Parlak, “Türkiye'nin, bu tür küstah davranışların kabul gördüğü işgal altındaki bir toprak olmadığını” da söyledi. Haaretz, “Türkiye'deki İsrailli diplomatlara Shin Bet (İsrail güvenlik teşkilatı) koruması sağlanıyor ancak üniversite kampüslerinde polis ve güvenlik personelinin varlığının en az düzeyde tutulması geleneği var. Olay, iki diplomat yazılmamış bu kurala uymaması üzerine patlak verdi” değerlendirmesinde bulundu.
Gazete, bu hafta İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’ne giden İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in üniversite öğrencileri tarafından protesto edilmesi olayını da hatırlatarak “Bu, bir haftanın İsrail diplomatlarının ile ilgili ikinci tatsız diplomatik olaydır” yorumunda bulundu.