Zorlu Holding'in doktorası da oldu

Niğde Üniversitesi, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Zorlu'ya, fahri doktora unvanı verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Üniversiteler tarafından verilen fahri doktora unvanını alanlar listesine Vestel'in patronu Ahmet Nafiz Zorlu da katıldı. Daha önce çeşitli üniversiteler tarafından Kenan Evren, Süleyman Demirel ve Turgut Özal gibi isimlere verilen fahri doktorayı alışı, Zorlu'nun kullanmayı pek sevdiği, "Hasan almaz basan alır" vecizesini akla getirdi.

Niğde Üniversitesi, yeni akademik yılın başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Zorlu'ya, fahri doktora unvanı verdi. Adı, son olarak, kara para aklayan bir şirketle ortak olup Tüpraş ihalesini ucuza kapatma girişimi ve Karayolları arazisini parselleme iddialarıyla gündeme gelen Zorlu, üniversitenin açılış dersini de verdi.

Dersine "hayatın da aslında bir üniversite olduğunu" söyleyerek başlayan Zorlu, dünya ekonomisinin durumunu değerlendirdiği konuşmasında, tek vasfının patronluk olduğunu sergiledi: "Bugün dünyada büyük bir kriz var. Eskiden para bolluğu vardı. Para bitti ve piyasa daralmaya başladı. Biz de krizin üzerine yatmak yerine, bu krizden fırsatlar yaratmalıyız. Türkiye bugün 50 milyon dolar cari açık veriyor. Bu kötü bir durum, bu nedenle üretmeliyiz ve çok çalışmalıyız."