Zeytinburnu’nda tehlikeli gerginlik sürüyor

Silvan’da yaşanan ölümlerin ardından İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde yaşanan gerginlik sürüyor.

Silvan’da yaşanan çatışma ve ölümlerin ardından tüm Türkiye’de gerginlik yükselirken, kimi yerlerde Türkler ve Kürtler arasındaki gerilim büyük tehlikeye işaret ediyor. Zeytinburnu’nda üç gündür yaşanan gerginlik dün gece de devam etti ve Kürt yurttaşlara ait olduğu iddia edilen çeşitli yerlerin camları taş ve sopalarla indirildi.

Zeytinburnu’nda akşam saatlerinde bir grubun PKK’yi destekleyen sloganlar attığı ve polisin müdahele ederek grubu dağıttığı görülürken, sonrasında ülkücü oldukları kaydedilen yüzlerce kişi ellerinde sopalarla sokağa çıktı. BDP Zeytinburnu İlçe binasına yürümek isteyen grubu polis dağıtırken, grup daha sonra tekrar toplanıp, Türk bayrakları açarak ara sokaklara girdi. Bu gelişmeler Veliefendi Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nde yaşanırken, Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'nde toplanan ve ellerinde sopa ve satır bulunan bir grup da çevredeki bazı işyeri ve otomobillerin camlarını taşladı.

“Zeytinburnu'nda provokasyon yapılıyor”
Olay yerine gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Mustafa Aydın da, sosyal medyadan olayların abartılarak insanların galeyana getirilmeye çalışıldığını kaydederken, herkesi sağduyu olmaya çağırdı. Aydın şöyle konuştu: "Çok açık ve net söylüyorum. Zeytinburnu'nda provokasyon yapılıyor. Ben Zeytinburnulu hemşerilerimin sakin olmasını arzu ediyorum. Bazı söylentiler var. 'Yok şu kadar kişi öldürüldü' diye. Bunların tamamı asılsızdır. Yalandır. Hiçbir şeye itibar etmesinler. Oyuna gelinmesin. Sakin olalım. Herkes evinde kalsın. Sokağa çıkmasınlar. Gece saatlerinde. İnsanların sağ duyusu sayesinde kısa sürede bu problemin aşılacağına inanıyorum. Özellikle söyleyeceğim şey Zeytinburnulu hemşerilerimiz dedikodulara itibar etmesin. Örneğin benim mail adresime de 'Zeytinburnu'nun şu noktasında şu kadar adam öldürüldü' gibi mailler geliyor. Bunlar tamamen asılsızdır. Tamamen gerçek dışı. Gece saatlerinde insanlarımızın evinde olması lazım. İnsanların sağ duyusu sayesinde bunu aşacağız."

(soL-Haber Merkezi)