Zaman'ın solcuları tükendi!

Askere sivil yargı yolunu açan yasal düzenleme bahsinde Zaman gazetesi, son hamleyi sola yapmak isterken "sol" adına yayınladığı demeçlerde bir tuhaflık göze çarptı...

soL (HABER MERKEZİ) Zaman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün askere sivil yargı yolu açan düzenlemeyi onaylamasının ardından CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesine en sert tepkinin sol siyasetçi ve aydınlardan geldiğini öne sürdü.

"CHP, sol aydın ve siyasetçileri şoke etti: Darbecileri koruyan bir parti sol olamaz" başlıklı haberde SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün'e, eskiden CHP sıralarından milletvekiliği icra ederken tescilli CHP düşmanı haline gelen Esat Canan'a ve 78'liler Federasyonu'nun başkanı Ruşen Sümbüloğlu'na yer verildi.

Son kurultayda SHP Genel Başkanlığı'na getirildikten sonra içindekini dışarı çıkaran ve AKP'yi özgürlükçü ilan ederek anamuhalefete muhalifliğini sergileyen Hüseyin Ergün, parti genel sekreteri Ahmet Abakay'ın Taraf gazetesindeki açıklamalarından ötürü istifa etmesinden önce verdiği beyanatında, "CHP sol değil, 'cumhuriyetçi, devletçi ve milliyetçi' bir parti. Devleti yurttaşın üzerinde görür. Sivil olmayan bir partinin solculuğundan bahsedilemez" dedi.

Zaman, CHP eski milletvekillerinden Esat Canan'ın ise 22 Temmuz 2007 genel seçimleri öncesi aday gösterilmeyeceğine vakıf olunca istifa etmiş eski bir CHP'li olduğunu belirtmeden, "ne yazık ki CHP, demokrasi ve hukukun üstünlüğüyle bağlantılı hiçbir adımı desteklemiyor" sözlerine yer vererek, el çabukluğu marifetiyle CHP'de bir hizip izlenimi uyandırmaya çalıştı.

Zaman'ın el çabukluğundan çok sansür olarak nitelendirilebilecek bir hamlesi ise, 78'liler Federasyonu Başkanı Ruşen Sümbüloğlu'ndan aktardığı değerlendirmelerdeki bir eksiklikle göze çarptı. Habere göre, Sümbüloğlu sadece, AKP'nin "işine geldiği zaman demokrat" olduğunu söyleyerek, "bütün darbecileri yargılasınlar. Geçici 15. maddeyi kaldırsınlar. Suç örgütlerini açığa çıkarsınlar. Onları asıl o zaman görelim" dedi. Her demecinde AKP'nin "12 Eylül darbesinin çocuğu" olduğunu söyleyen Sümbüloğlu'nun Zaman'daki demecinde bunu tekrarlamaması düşünülemeyeceğine göre, demokratlık taslayan Zaman'ın, sansürcü bir yandaş yayıncılık çizgisini layıkıyla sürdürdüğü görüldü.