Zaman'ın istihbarat şefi: 'Camideki bira kutuları sonradan koyuldu'

Zaman gazetesi istihbarat şefi İbrahim Doğan, Gezi eylemleri sırasında direnişçilerin Bezmialem camisine bira kutularıyla girdiği yönündeki haberlere ilişkin, Twitter hesabından, "o bira kutularını sonradan biri koydu, müezzin de bunu teyit etti" dedi.

(soL - Haber Merkezi) Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili Twitter'dan açıklamalar yapan Zaman gazetesi istihbarat şefi İbrahim Doğan, kendisine sorulan sorulardan birisine yanıt verirken, Bezmialem camisine direnişçilerin bira kutularıyla girdiğine kanıt olarak gösterilen görüntülerdeki bira kutularının sonradan koyulduğunu söyledi.

Kendisine yöneltilen "Haksızlık karşında susan dilsiz şeytansa 'çıkarlar örtüşene kadar susan' nasıl şeytan?" sorusuna, "sokağa çıkmak gayrimeşru demedim, şiddet meşru değil diyorum. Sokağa çıkan şiddete başvurmuyorsa demokratik hakkını kullanıyordur" yanıtını veren Doğan şunları söyledi: "Ali İsmail'in öldürülmesini de araştırıp birçok haber yaptık, Bezmialem camindeki içki iddiasının aslını da... O bira kutularını sonradan biri koydu, müezzin de bunu teyit etti."