Zaman’ın 'kozmik' kaynağı

Zaman gazetesinin haber sitesinde yayımlanan kaynağı belirsiz bir haber, büyük şaşkınlık yarattı.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon operasyonu ile ilgili yapılan haberler büyük bir bilgi kirliliği yaratıyor. AKP'ye ve Fethullah Gülen'e yakın kimi çevrelerin de bu açıdan bilinçli bir harekat yürüttükleri anlaşılıyor. Zaman gazetesinin internet sitesinde akşamüzeri 17.00'de yayımlanan bir haber de içeriği ve üslubu ile bu girişimlerin bir parçası olduğu izlenimi veriyor.

Gazetenin internet sitesinde imzasız ve kaynağı belirtilmeksizin verilen haberde Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un Orduevindeki ofisinde "şok" belgeler ele geçirildiği iddia edildi.

Sitenin haberine göre ofiste "darbe eylem planı" bulundu. Haberde, Eruygur'un darbeci bir örgütün başında olduğu, 30 kişilik özel bir timle çalıştığı ve Temmuz'dan itibaren cinayetlere başlanacağı iddia edildi. Yargı mensuplarının öldürülmesinin ardından 20 ilde eş zamanlı "yargıya sahip çık" mitinglerinin düzenleneceği belirtilen haberde, Gaziantep'teki mitinge ise özel bir vurgu yapılıyor. Gaziantep'teki mitingde Hurşit Tolon ve önde gelen ulusalcıların da bulunacağı iddia ediliyor. Zaman'a göre, bu işlerin hemen ardından polisle çatışmaya başlanacak ve nihayet darbe yapılacaktı. Darbeden sonra kimlerin başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına getirileceği de ofiste çıkan belgeler arasında yer alıyormuş.

Yine Eruygur'un ofisinin polis tarafından aranmasıyla ilgili haber sitelerinde dolaşan başka haberler Zaman'ın haberini tamamlar nitelikte. Çıkan kimi haberlere göre Eruygur'un ofisinde kozmik belgelere ulaşılmış. Aksiyon dergisi de 2007'den bu yana Eruygur ile ilgili "kozmik" içerikli haberlere imza atıyor.