Zaman da Ergenekon'daki tahliyelere takıldı

Vakit gazetesinin "Ergenekoncu Taktiği" olarak adlandırdığı, Ergenekon sanıklarının hastalık nedeniyle tahliye olmasından duyulan rahatsızlık, Zaman gazetesi tarafından da gündeme getirildi.



soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon operasyonu, yeni gözaltılar ve tutuklamalarla yeniden gündemde öne çıkarken, dinci basın, tutuklu Ergenekon sanıklarının hastalıkları gerekçesiyle tahliye edilmesine tepkili. Vakit gazetesinin ardından Zaman gazetesi de, dünkü "Ergenekon'da tahliyenin yolu hastaneden geçiyor" başlıklı haberinde, hastalık nedeniyle tahliye olanları gündeme getirdi.



Sanıkların tahliye edilmesi için hastalıkların mazeret olarak gösterildiği ve hastalıkların pek çoğunun sahte olduğu iddiası, dinci basında sıkça tekrarlanıyor. Daha önce Vakit gazetesinde, tutuklu bulunduğu sırada beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan Ergenekon sanığı Şener Eruygur hakkında "Önce hastalanıyorlar sonra tahliye oluyorlar: Ergenekoncu Taktiği" başlıklı bir haber yer almıştı.

Dün de Zaman gazetesi benzer bir imayı gündeme getirdi. Kuddusi Okkır'ın, hapiste ilerleyen hastalığı nedeniyle ölmesinin ardından "sağlık hassasiyeti"nin başladığını yazan gazete, bugüne kadar kimlerin hangi "sağlık problemlerini gerekçe göstererek" tahliye olduğunu tek tek yazdı.

Aynı Zaman gazetesi, daha önce Necmettin Erbakan'ın aynı gerekçeyle cezasının iptal edilmesini alkışlamıştı.



Dilipak'ın komplo teorisi
Vakit yazarı Abdurrahman Dilipak da, konuya farklı bir "boyut katmış", Şener Eruygur'un hastalığı hakkında "enteresan" bir teoriyle ortaya çıkmıştı. Dilipak, yazısında, Eruygur'un hapse girene kadar gayet sağlıklı olduğunu belirtmiş ve "Eruygur ayağı kayıp düşünce nasıl kafatası hasar görüyor, yetmedi boynunu üç yerinden kırıyor ve sağ yanağını parçalıyor? Birileri içeri girip, bu çok şey bilen önemli sanığı, tanıklık etmesinden korktukları için ortadan kaldırmış olamaz mı? Böylece birçok işin emrini veren kişi olarak suçlanabilir ve öldüğü için de dosya kapatılabilir. Yani Ergenekon sanığı, Ergenekon'un kurbanı olabilir mi?" diye sormuştu.