Yüzsüzler sendikası

Hüseyin Çelik memleketi Van'da, AKP yandaşı sendikanın açılışında hızını alamadı: Sendika başkanınız benim!

soL (HABER MERKEZİ) Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) başına gelen en piyasacı ve gerici bakan olma yolunda şimdiden listenin baş kısımlarına ismini yazdırmayı garantileyen isimlerden biri olan Hüseyin Çelik'ten ilginç bir açıklama daha geldi. Öğretmenlere seslenen Çelik, "Sendika arıyorsanız, sendika başkanınız benim'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, memleketi Van'da hükümete yakınlığıyla bilinen Memur Sen yeni binasının açılış töreninde konuştu. İlginç açıklamalarıyla ve MEB'de yaşanan skandallarla sürekli gündemde yerini korumayı başaran Çelik burada yaptığı konuşmayla bunlara bir yenisini daha ekledi.

Yaptığı konuşmada, "sivil toplum örgütü üyesi olmak ve bu örgütler içinde yer almanın demokrasinin bir gereği olduğunu" söyleyen Bakan Çelik'in, bir sendikayı sivil toplum örgütü olarak değerlendirmesi dikkat çekti. Sendikaların, her zaman üyeleri için en iyi koşulları isteme hakkına sahip olduklarını söyleyen Çelik, ''Ama hiçbir zaman işi ucuz bir popülizme götürmeyelim. Çıkıyor biri öğretmenlerle ilgili öğretmen hint fakiridir, öğretmen açtır, öğretmen sefildir gibi söylemlerde bulunuyor. Bunlar, öğretmenlik mesleğiyle, duruşuyla ve haysiyetiyle uyuşan söylemler değil" şeklinde konuştu. AKP güdümlü sendikanın binasının açılış töreninde hızını alamayan Çelik'in, daha da ileri giderek "Siz de ben de öğretmene daha çok isteme hakkına sahibiz. Ben her zaman öğretmen arkadaşlarıma söylüyorum. Sendika arıyorsanız, sendika başkanınız benim'' sözlerini sarfetmesi ise şaşkınlık yarattı.