Yurt Atayün mahkemede 7,5 saat ifade verdi

Operasyonla gözaltına alınan polislerin çıkarıldıkları mahkemede ifade işlemleri sürüyor. Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkeme sorgusu 7,5 saat sürdü.

22 Temmuz operasyonuyla gözaltına alınan polislerin tutuklama istemiyle çıkarıldıkları mahkemede ifade sürerken eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün ifade işlemleri dün tamamlandı. Mahkemeye 7,5 saat ifade veren Atayün'e mahkeme, "Sorgunuzu 1 saatte bitiriyorsanız bitirin, bitirmiyorsanız hukukun gereğini yapacağım" uyarısında bulundu.

'Delilleri inceleyemedik'
Atayün'ün avukatı Ömer Turanlı yaptığı açıklamada, "Yaşanan tatsızlıkları mahkeme zabıtlarına yansıtmaya çalıştık. Fakat bu sorgu işleminde, aynı Emniyet Müdürlüğü'ndeki gibi sıkıntılar burada da yaşandı. Atayün'ün gözaltı süresi dolduğu için Emniyet'te ifadesi tamamlanamadı. Mahkeme sorgusunda ise dosya ve delilleri tamamen müvekkilimize inceletilemedi. Duruşma salonunun önünde yüzlerce Terörle Mücadele Şubesi polisi vardı. 50 avukat varsa, 500 tane de polis var. Bu psikolojiyle savunma yaptık" dedi.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde süren ifade işlemlerinde gözaltındaki 49 polisten yalnızca 20'sinin ifadesinin tamamlandığı bildirildi.