Yüksekova’da polisin göstericilere karşı gerçek mermi kullandığı iddia edildi

Yüksekova’da açlık grevlerine destek vermek için yapılan eylemde polisin göstericilerin üzerine gerçek mermilerle ateş ettiği iddia edildi.

Yüksekova'da dün gece geç saatlere kadar süren olaylarda polisin yer yer gerçek mermilerle göstericilere ateş açtığı ve basınç etkisi olan gaz bombaları kullandığı iddia edildi.

ANF’nin haberine göre Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iki gündür cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yapılan gösteriler sonrası yaşanan olaylar gece geç saatlere kadar sürüyor. Dün sabah saatlerinde ilçede gençler ile polisler arasında başlayan çatışmalar, gece geç saatlere kadar sürdü.

Polisin müdahale sırasında yer yer gerçek mermi kullanması dikkat çekerken, özelikle 2005 yılında JİTEM elemanları tarafından defalarca bombalanan Zagros İş Merkezi'ne çok sayıda kurşun isabet etti. Polisin ilçede kullandığı gaz bombalarının türünü ise değiştirdikleri görüldü. Yeni gaz bombalarında gri ve yeşil renkte dumanların çıktığı görülürken, gaz bombalarının yüksek bir basınçla patlaması dikkat çekti. Gençler ise, atılan gaz bombalarının içine barut bırakıldığını belirterek, patladığı noktalarda yaşanan basınçtan dolayı çok sayıda arkadaşların yaralandığını belirtti.