Yüksekova'da polisin açtığı ateş sonucu 2 kişi hayatını kaybetti!

Hakkari Yüksekova'da polisin açtığı ateş sonucu iki kişi hayatını kaybetti.

Güncelleme 21:20
Yüksekova'daki katliama karşı sokağa çıkan Diyarbakırlılara polis müdahale etti.


Güncelleme 20:46
DİHA'nın haberine göre, polis cenazeleri aileden kaçırarak bilinmeyen bir yere götürdü!


Güncelleme 20:10
İşte özel harekat polisinin hastaneye saldırı anı:


Güncelleme 20:04
Meral Danış Beştaş, Twitter hesabından şunları duyurdu:

"Hakkari'de hastaneden arayanlar Hastanenin içine gaz atıldığı, saldırıda bulunulduğu, bir çok kişinin darp edildiği bilgisi verildi. Ayrıca cenazelerin Van devlet hastanesine götürülmek üzere yola çıkarıldığını söylemekteler. Hakkari' de doktor ve ekipman yokmuş."


Güncelleme 20:02
Cenazelerin bulunduğu Yüksekova Devlet Hastanesi'ne özel harekat polislerinin girerek halkı dipçiklediği, hastane içine gaz bombalarının atıldığı belirtiliyor.

Öte yandan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, cenazelere katılmak için Yüksekova'ya doğru yola çıktığı bildirildi.


Yüksekova'da HPG'lilerin mezarlarına dönük saldırıları protesto eden kitleye polis ateş açtı.

ANF'de yer alan habere göre, MEYADER Yüksekova Temsilciliği önünde biraraya gelen binlerce kişi Oslo Oteli önüne yürüdü. Yürüyüş ardından yapılan açıklama sırasında polis herhangi bir uyarıda bulunmadan gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırdı.

Olaylar sırasında polis silah kullandı. Polisin açtığı ateş sonucunda 2 kişi yaşamını yitirdi.

Hayatını kaybedenlerin isimlerinin Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir olduğu öğrenildi. Bu iki kişinin amca ve yeğen oldukları öğrenildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, 150-160 kişilik grubun içindeki maskeli 25-30 kişi molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı (EYP) ve havai fişek ile polise saldırdığı, bir saat sonra da, bu defa 8-9 uzun namlulu silahla değişik mevkilerden TOMA araçlarına ateş edilmeye başlandığını iddia etti.

Valilik, "Ateş sonrası isabet alan zırhlı araçlarda önemli hasar oluşunca, Polis Özel Harekat timleri devreye sokulmak zorunda kalınmış ve şehir merkezinde silahlı çatışma meydana gelmiştir. Güvenlik kuvvetleriyle çatışmaya giren ve hastaneye yaralı olarak kaldırılan, Veysel İ.(34) ve Mehmet R. İ.(32) isimli şahıslar hayatını kaybetmiştir." denildi.