Yüksek Lisans öğrencisine: ‘Sosyal medyada Gezi’ye dair paylaştığınız her şeyi sileceksiniz!’

Gezi Direnişi eylemleri sonrasında AKP'nin sosyal medyaya sansür hazırlığına AKP'nin üniversiteleri hızla ayak uydurdu. Marmara Üniversitesi'nde bir yüksek lisans öğrencisine "Facebook ve Twitter’da Gezi’ye dair paylaştığınız her şeyi sileceksiniz" uyarısı yapıldı.

AKP'nin Gezi Direnişi'ne yönelik saldırısı yandaş üniversite yöneticilerini de anında harekete geçirdi. Marmara Üniversitesi'nde bir yüksek lisans öğrencisi sosyal medya paylaşımlarını silmemesi halinde "başka üniversitelere başvur" tehdidi ile karşılaştı.

Hürriyet'ten Ayşe Arman'ın bugünkü köşe yazısında yer verdiği olay şöyle:

ASİSTANIM, dün yüksek lisans başvurusu için, mezun olmak üzere olduğu üniversiteye, yani Marmara Üniversitesi’ne gidiyor.
Görüşmede hocası: ‘Eğer burada, yüksek lisans eğitimine kabul edilmek istiyorsanız, Facebook ve Twitter’da Gezi’ye dair paylaştığınız her şeyi sileceksiniz!’ diye uyarıda bulunuyor.
Asistanım da, ‘Bunun çok etkili olacağını sanmıyorum’ diyor.
Hocası, ‘Sen bilirsin, o zaman başka üniversitelere başvurursun, bir sürü özel üniversite var. Siz farkında olmayabilirsiniz ama Facebook’ta okul adına açılmış bütün sosyal gruplar dekanlık tarafından didik didik takip ediliyor!’ yanıtını alıyor.
Yani artık bu gençleri de fişliyorlar! Tıpkı kürtaj yaptıran, yaptırmak isteyen kadınları fişledikleri gibi!
Meydanlara çıkıp, ‘Baskıya, şiddete, zorla kabul ettirmek istediğiniz düşüncelerinize karşıyız!’ diye yüzlerine açıkça haykıran bu çocuklara karşı, kaçak dövüşüyor devlet!
Gencecik beyinlere, ‘Sizin eğitim hayatınızla oynarız!’ mesajı veriyor.
Ve maalesef, direnişten yana olmasına rağmen bu genç arkadaşımın annesi, ‘Sil hemen onları!” diyor kızına...
Başka çaresi olmadığı için... (Selma B.)
m İnanılır gibi değil! Böyle bir sürü benzer durumla karşı karşıya kalıyoruz... Bu da bir dönem, inşallah geçecek...

(soL - Haber Merkezi)