YSK kararı Balıkesir’de yardımı iptal ettirdi

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim öncesi dağıtılan yardımlarla ilgili uyarısı sonrasında Balıkesir Belediyesi, geçen hafta duyurduğu bin kolilik gıda alımı ihalesini iptal etti.

soL (HABER MERKEZİ) Balıkesir Belediyesi'nin 6 Şubat günü yerel basına verdiği ilanla 16 Şubat'ta gerçekleştireceğini duyurduğu bin kolilik gıda alımı ihalesi, bugün yerel gazetelerde çıkan ilanla iptal edildi.

Belediye, ihale yoluyla 2 litre mısır yağı, 2'şer kilogramlık toz şeker, arpa şehriye, makarna, böreklik un, birer kilogramlık pirinç, kuru fasulye, nohut, kırmızı mercimek, 250 gramlık margarin, 750 gramlık yemeklik tuz, 1.5 kilogramlık reçel, 500 gramlık çay paketleri ile 5'li paket el sabunundan oluşan bin kolilik gıda alımı yapacaktı. İhalede, kazanan şirketin malları 15 gün içinde teslim etmesi gerektiği maddesi de yer alıyordu.

Belediye'nin seçim rüşveti olarak yardım kolisi dağıtmak üzere bu ihaleyi açtığı iddiaları üzerine Balıkesir'in AKP'li Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Bu ihalenin seçimle bir ilgisi yok. Bu gıdalar belediyenin ihtiyacı için alınıyor, belediyenin yemekhanesinde değerlendirilecek. Alınan gıda maddelerinin vatandaşa dağıtımı söz konusu değil. Bizim rüşvetle işimiz olmaz" diye konuştu.

Uğur, ihalenin iptal edilmesinin sebebi olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) "Yerel seçimlerde siyasi partiler, belediyeler ve bağımsız adaylar ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'na göre faaliyette bulunan vakıfların, seçmen oyunu etkileyebilecek girişimlerde bulunmamaları gerektiği, aksine hareket edenler hakkında Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin" kararı doğrultusunda "yanlış anlaşılmalara mahal vermeme" isteğini gösterdi.