YPG, ÖSO ve Tevhid Tugayı'yla işbirliğini ilan etti

Rojava'nın silahlı gücü YPG, Suriye'deki eli kanlı cihatçı örgütler arasında yer alan Özgür Suriye Ordusu ve Tevhid Tugayı'yla işbirliğini ilan etti. "Ortak Eylem Merkezi" adıyla oluşturulan ittifak grubunun amacı "IŞİD'in elindeki bölgeleri kurtarmak" olarak açıklandı.

Rojava'daki silahlı güç YPG, Suriye'de kanlı katliamlara imza atmış olan cihatçı örgütler Özgür Suriye Ordusu ve Tevhid Tugayı'yla işbirliğini duyurdu.

PKK'ye yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda yayınlanan habere göre, IŞİD'e karşı oluşturulduğu ilan edilen "Burkan El Fırat" ismi verilen grupta, amacın "IŞİD'in elindeki bölgeleri kurtarmak" olduğu ifade edildi. Kurtarılacak bölgeler ise "Karakozak, Sırrin, Cerablus, Minbic ve köyleri ile Rakka ve köyleri" olarak belirtildi.

Fırat bölgesinde yapılan kuruluş töreninde, ortak açıklamayı bir ÖSO komutanı okudu. Açıklamada, "Kandırılan ve IŞİD'e katılan tüm üyeler bu örgütü terk etmeli. Uluslararası toplum terörist IŞİD karşısında görevini yerine getirmeli. IŞİD'e karşı duran tüm taraflar Ortak Eylem Merkezi maddi ve manevi destek sunmalı" denildi.

Grupta, ÖSO ve Tevhid Tugayı (Liva el Tevhid) Doğu Kolu'nun yanı sıra Liva El Siwar El Raka, Fecir El Huriye tugaylarına bağlı Şems El Şemal taburları, El Ekrad cephesi, Siwar Umunaa El Raka, El Kasas Ordusu, Liva El Cihad Fi Sebilillah isimli örgütlerin de yer aldığı ilan edildi.