YÖK listesini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı'na sunulan rektör adayı listeleri ile ilgili basında çıkan haberler üzerine, YÖK bir açıklama yayınladı.

soL (HABER MERKEZİ) YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, 21 üniversitenin rektör adaylarıyla ilgili oylama sonuçlarına ilişkin basında yer alan tartışmalar üzerine, Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen listede yer alan adayların isimlerini açıkladı. Yapılan açıklamada, genel teamülün YÖK içinde yapılan seçimin açıklanmaması olmasına karşın, basında çıkan haberler nedeniyle, buna ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

YÖK listesi tartışma yaratmıştı
Bazı üniversitelerde yapılan seçimlerde en çok oyu alan isimlerin YÖK'ün Cumhurbaşkanı'na sunduğu listede yer almadığı basına yansımış ve tartışmalara yol açmıştı. Örneğin, Uludağ Üniversitesi'nden Merih Yurtkuran, Dicle Üniversitesi'nden Naime Canoruç ve Gazi Üniversitesi'nden Kadri Yamaç, üniversitelerinden gelen listelere birinci sırada oldukları halde, Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen listede yer almıyorlardı. YÖK'ün listesinde önerilenlerin önemli bir bölümünün de, AKP'ye yakın isimler oldukları iddia edilmişti. Gelen eleştiriler üzerine açıklamak durumunda kalınan isimler, YÖK Genel Kurulu toplantısında ''gizli oylama''yla belirleniyordu.