Yiyin efendiler yiyin...

Muharrem Taş’ın ölümünün ardından AKP’liler Van’a çıkarma yaptı. Ancak ilk işleri göl kıyısında Van kahvaltısı yapmak oldu. FKF taziye ziyaretinde bulundu. Muharrem’in babası, helikopterlerin Muharrem’in hayatını kurtarmak için kullanılmadığını söyledi.

(soL - Haber Merkezi) Muharrem Taş’ın ölümüyle ilgili gerçek dışı açıklamalar yapan AKP’liler dün Van’a çıkarma yaptı. Heyetin ilk işi Van Gölü kıyısında kahvaltı yapmak oldu. AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati başkanlığında Van’a gelen 36 kişilik heyet, Van Gölü sahilindeki Edremit ilçesinde Van kahvaltısı yaptı. Ardından heyet arına gazetecilere açıklamada bulunan heyet başkanı Nebati, 30 milletvekili ve 6 MYK kadın kolları üyesinden oluşan heyetle Van’a geldiklerini belirterek, ziyaretlerinin çok farklı ve özel nedenlerinin olduğunu söyledi.

Heyette, 2011 yılındaki Van depreminin ardından yapılan çalışmaları görmek isteyenlerin bulunduğunu vurgulayan Nebati, Van’da vatandaşlarla, esnafla, kanaat önderleriyle bir araya geleceklerini, istek ve taleplerini dinleyeceklerini iddia etti.

FKF'lilerden taziye ziyareti
Fikir Kulüpleri Federasyonu dün aileye taziye ziyaretinde bulundu. Köyde bulunma sebeplerinin geçim sıkıntıları olduğunu söyleyen Muharrem’in babası ve amcası, kışın da yazın da hep aynı problemler ile baş etmeye çalıştıklarına dikkat çektiler. Daha önce bölgede bulunan sağlık ocaklarının kapatıldığını hatırlatan aile, bombalar atmak için kalkan helikopterlerin neden bir bebeğin hayatının kurtarılması için gönderilmediği sorusunu sordu. Ailenin sorularından biri de, devletin ve hükümetin onları yok mu saydığı oldu.

Geç kalmadınız mı?
Öte yandan Muharrem Taş’ın ölümünün ardından çalışma başlatan karla mücadele ekipleri, 50 saat süren çalışma sonrası mezranın yolunu açtı.
Küçük Muharrem’in amcası Selim Taş yeğeninin rahatsızlanmasının ardından gece saatlerinde hayatını kaybettiğini anımsatarak, yeğeni öldükten sonra yolun açılmasının hiçbir fayda sağlamayacağını ifade etti.