Yine güne operasyonlarla başladık: 44 gözaltı

Türkiye güne yine operasyonlarla başladı. Batman, Diyarbakır, Siirt’in Kurtalan ilçesi ve Mersin'de yapılan operasyonlarda en az 40 kişi gözaltına alındı.

KCK adıyla yürütülen operasyonlar kapsamında bugün 4 ilde operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar kapsamında 44 kişi gözaltına alınırken böylece son 3 günde yapılan operasyonlarda 108 kişi gözaltına alınmış oldu.

Batman: 20 gözaltı var
Batman Belediyesi’ne yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Operasyonla ilgili ulaştığımız Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, 20 kişinin gözaltına alındığı operasyonda aramaların birçok farklı noktada devam ettiğini ancak baskının nedeniyle ilgili kendilerine gizlilik kararı dolayısıyla bilgi verilmediğini dile getirdi.

Diyarbakır’da Sebahat Tuncel'in ağabeyi gözaltında
ANF’nin haberine göre ise bugün Diyarbakır’da da birçok noktaya baskınlar yapıldı. Gözaltıların da yaşandığının belirtildiği baskınlarda BDP PM üyesi Ercan Aslan ile BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in ağabeyi Ertuğrul Tuncel ile yengesi Evin Tuncel ile birlikte birçok kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Siirt'te 16 kişi gözaltında
Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde düzenlenen operasyonlarda ise, BDP İlçe Örgütü, Belediye Eğitim Destek Evi, Belediye Kültür Evi ve çok sayıda eve baskın düzenlendi. Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz'ın da evine baskın yapılırken, polise direnen Yılmaz'ın çocukları polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Bu arada Siirt'teki baskında bir DİHA muhabirinin evinde de arama yapıldığı belirtiliyor.

Mersin'de 1 gözaltı
Mersin’ın Akdeniz Belediyesi Özel Kalem Müdürü Cemal Aydın’ın evine de operasyon düzenlenirken Aydın gözaltına alındı.

(soL - Haber Merkezi)