Yine 'eli sopalı siviller' saldırısı

Geçen Pazar günü Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla Eskişehir'deki gösterilere katılan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'a "sivil ve eli sopalı" olduğu belirtilen kişiler saldırdı. Beyin kanaması geçiren Korkmaz'ın durumu ciddiyetini koruyor.

Onuncu gününe giren Gezi Parkı eylemlerinde, başta polis eliyle yapılmak üzere halka yönelik pek çok saldırı gerçekleştirildi. Bunlardan biri de geçtiğimiz Pazar günü Eskişehir'de eylemlere katılan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ı hedef aldı.

İzmir'de "sivil polis" olduğu iddia edilen eli sopalı saldırganların çok sayıda eylemciyi yaraladığı olayların bir benzeri de Eskişehir'de yaşandı. İddiaya göre Eskişehir'de Pazar günü süren eylemler sırasında "sivil giyimli ve eli sopalı" kişiler, eylemcilere saldırdı. Bu sırada eyleme destek veren Ali İsmail Korkmaz başına aldığı darbeler sonucu ağır yaralandı. Beyin kanaması geçirdiği belirtilen Korkmaz'ın durumu vehametini koruyor.

Eskişehir'de Korkmaz'ın "eli sopalı siviller" tarafından yaralandığı gün, polis de kent merkezinde toplanan binlerce kişiye saldırmıştı.

Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz ile görüşen Radikal'den Mesut Hasan Benli'nin haberine göre ağabey Korkmaz, saldırganlar hakkında, "Bu kişilerin kimlikleri konusunda bilgimiz yok. İzmir'deki gibi sivil polis mi yoksa sivil vatandaşlar mı onu bilmiyoruz" diye konuştu. Olayın faillerinin yakalanması için çalışma başlatıldığını belirten ağabey Korkmaz, kardeşinin durumunun kritik olduğunu belirtti.