Yıdız Teknik Üniversitesi alkole izin vermedi: MMO kokteyl yapamadı!

Makina Mühendisleri Odası'nın 'Geleneksel Oda Gecesi'ne son dakikada içki yasağı getiren YTÜ yetkilileri, "YÖK'ün yasağına uyuyoruz, artık içki her üniversitede yasak" dedi.

Radikal gazetesinden Elif İnce'nin haberine göre, Yıldız Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisleri Odası’nın Beşiktaş Kampüsü’ndeki, ‘Geleneksel Oda Gecesi’ne içki yasağı getirdi. Organizasyonun beş yıldır aynı salonda gerçekleştiğini ve törenin ardından üyelere içki servis edildiğini belirten Oda Yönetim Kurulu Sekreteri Cenk Cihangir , “Bu sabah güvenlik görevlileri YÖK ’ün genelgesini gerekçe göstererek içkileri binaya sokmamış, ‘Rektörlüğün kesin emri var üniversitede içkili kokteyl yapılması yasak’ denmiş. Oysa aylar önceden yaptığımız başvuruda her yıl olduğu gibi içki servis edeceğimizi belirtmiştik. Üyelerimiz karşısında çok zor durumda kaldık” dedi.

Meslekte 25, 40 ve 50. yıllarını doldurmuş üyelere plaketlerin verildiği, yaklaşık 300 kişinin katıldığı törende yasaktan dolayı gerginlik çıktığını belirten oda yetkilileri, “Bunun siyasi bir tutum olduğunu düşünüyoruz. Törenden sonra basın açıklaması yaparak burayı terk edeceğiz” dedi.

"Genelgeyi uyguluyoruz"
Üniversitenin İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Zehra Yumurtacı ise, “Üniversite kampüsünde içki satışı ve içilmesi konusunda YÖK’ün bu yıl çıkarttığı genelgeyi uyguluyoruz. Bütün üniversiteler buna uymak zorunda” dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) geçtiğimiz aylarda tüm üniversite rektörlüklerine bir genelge göndererek üniversite kampüsleri içinde bulunan sosyal tesislerde içki kullanımı ve satışını yasaklamıştı. Anayasa ’nın, ‘Gençliğin korunması’ başlıklı 58’inci maddesine atıf yapılan genelgede, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’ne göre yükseköğretim kurumunda alkollü içki içmenin disiplin suçu olarak kabul edildiği belirtilmiş, yükseköğretim kurumlarına ait kampüs içi ve dışındaki tüm mekanlarda belirtilen hükümlere göre işlem ve uygulama yapılması istenmişti. Dicle , Ondokuz Mayıs, Trakya , Akdeniz , Ankara gibi üniversiteler yasağı hemen uygulamaya başlamıştı.