Yeniden Cumhuriyet mitingleri

Cumhuriyet mitingleri, yeniden başlıyor. Mitingler hava şartları düzelene kadar kapalı salonlarda ve “Türkiye bizim, Cumhuriyet Bizim” sloganıyla yapılacak.

Gazeteport'un haberine göre, Ergenekon iddianamelerinde de geçen “Cumhuriyet mitingleri” yeniden, ama bu kez salon toplantısıyla başlıyor. İlki, 14-15 Nisan 2007 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Cumhuriyet Mitingleri, yıllar sonra yeniden start alacak.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) önderliğinde biraraya gelen çeşitli örgütler, hava koşulları nedeniyle 81 ilde kapalı spor salonlarında etkinlik yapacak.

Etkinliklerde “Bağımsızlıktan, çağdaşlıktan, laik, demokratik, sosyal, hukuk devletinden yana olan aydınlar, bilim insanları, yazarlar, siyasetçiler, emekli subaylar gözaltına alınıyor” vurgusu ile “Türkiye bizim, Cumhuriyet bizim” sloganı öne çıkarılacak.

ADD’nin son yapılan Genel Yönetim Kurulu toplantısında Genel Başkan Tansel Çölaşan’ın önerisiyle Haziran ayındaki genel seçime kadar Cumhuriyet Mitingleri’nin yeniden başlatılması önerisi kabul edildi. Mitingler Haziran ayına kadar 81 ilde ve hava şartlarına göre meydanlarda da düzenlenecek.

Cumhuriyet mitingleri
Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Türkiye’nin birçok ilinde Cumhuriyet mitingleri yapıldı. Mitinglerin ilki, 14-15 Nisan 2007’de Ankara’da, sonuncusu da 18 Mayıs 2009’da yine Başkent’te yapıldı. ADD’nin önceki genel başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur halen Ergenekon davasından yargılanıyor. Eruygur’un organize ettiği mitingler de “Ergenekon’un eylemleri” arasında yer alıyor. Ergenekon’un ADD başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu ile ilişki içinde olduğu, bu kuruluşların hükümete karşı Cumhuriyet Mitingleri’ni organize ettiği öne sürülüyor.