Yeni 'gemicik'ler yolda

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'dan sonra, diğer oğlu Bilal Erdoğan da gemicilik sektörüne girdi. Başbakan'ın, oğlu Burak'ın gemi sahibi olmasıyla ilgili, 'gemicik' sözleri hatırlanıyor.

Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre, gemi sahibi olan Burak Erdoğan'dan sonra kardeşi Bilal de denizciliğe el attı

Amcası ve eniştesiyle gemiler inşa edecek, liman işletecek.
Başbakan’­ın 2 oğ­lu da, ti­ca­ret­te hız­la yük­se­li­yor. Ar­ma­tör­lük ya­pan Bu­ra­k Erdoğan'dan son­ra Bi­lal de de­niz­ci­li­ğe so­yun­du. Am­ca­sı Mus­ta­fa Er­do­ğan ve eniş­te­si Ziya İl­gen ile isim­le­ri­nin baş harf­le­ri­ni ta­şı­yan BMZ De­niz­ci­lik ve İn­şa­at Şir­ke­ti­’ni kur­du.

'Durmak yok yola devam…'
Bilal Erdoğan yük taşımacılığı yerine gemi inşa edip, liman işletecek.

Maye Dış Ticaret, Doruk Izgara Gıda ve Mis Hediyelik Eşya Sanayi adlı şirketlerin de ortağı olan Bilal Erdoğan, 3 milyon liralık başlangıç sermayesi bulunan yeni şirketinin faaliyet alanını ağabeyi Burak’tan daha geniş tuttu. Şirket sermayesini Bilal Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Ziya İlgen eşit olarak ödedi. Her biri 1’er milyon lira koyarak biner pay hisse aldı.

Faaliyetleri genişletildi
BMZ Denizcilik, 2 Nisan 2013’te Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayınlanan ilanında sadece gemicilik faaliyetlerinde bulunacağını bildirdi. Ancak bu alan, 24 Mayıs’ta yapılan ve kararları 30 Mayıs tarihli Ticaret Sicili Gazetesi’ndeki ilanla genişletilerek, gemiciliğin yanına tersane kurma, liman işletme, müteahhitlik ve kamu ihalelerine girebilme faaliyetleri de eklendi.

'Milli gemi' ihalesi Bilal'e mi gidecek?
Bir diğer dikkat çekici gelişmeyi, Koç Grubu’nun kazandığı ve Tuzla’daki tersaneleri RMK Marine’de inşa edilecek Milli Gemi ihalesinin iptal edilmesi oluşturuyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın açtığı ve RMK Marine’nin 1 milyar 150 milyon dolara kazandığı ihalenin ne zaman tekrarlanacağı ise bilinmiyor.