"Yazıcıoğlu Taceddin Dergahı'na gömülecek"

BBP lideri Muhsin Yazıcığolu ve üç arkadaşının Ankara Altındağ'da bulunan Taceddin Dergahı'na defnedilmesi için Bakanlar Kurulu harekete geçti.

soL (HABER MERKEZİ) BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki üç kişinin Ankara Altındağ'da bulunan Taceddin Dergahı'na defnedilmesi için Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuyu Bakanlar Kurulu'na getireceği belirtiliyor.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Gülüfer Yazıcıoğlu'na yaptığı başsağlığı ziyaretinde konunun gündeme geldiği belirtiliyor. Yazıcıoğlu'nun Taceddin dergahı'na defin talebiyle karşılaşan Erdoğan'ın ''Son vazifemizi yerine getirmek için hükümet olarak elimizden geleni yapacağız'' dediği öğrenildi.

Bugün toplanacak Bakanlar Kurulu'nda Yazıcıoğlu'nun dergaha defin işlemine yönelik kararın çıkması bekleniyor.

Hükümet daha önce Danıştay'ın iptal kararına rağmen İskenderpaşa Dergahı Şeyhi Prof. Dr. Mahmut Esad Coşan'ın 102 yaşında ölen babası Halil Necati Coşan Süleymaniye Camisi haziresine gömdürmüştü. Yine AKP hükümeti döneminde sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi ve Devlet eski Bakanı Yusuf Bozkurt Özal, İstanbul'daki Süleymaniye Camii Külliyesi'ne gömülmüştü.