Yaşayan bebeği öldü diye kutuya koydular!

Türkiye'de sağlık skandalları sona ermiyor. Bursa'da bir hastanede çıkan yangında 8 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından Balıkesir'de tüp bebek yöntemiyle hamile kalan Hatice Bölme’nin, erken doğumla dünyaya getirdiği ikiz bebekten birinin öldüğü iddia edilerek kutuya konulup aileye verildi.

soL (HABER MERKEZİ) Balıkesir'de bir ailenin dünyaya getirdiği ikiz bebekten biri ölü doğarken diğeri de öldü denilerek kutuya konulup aileye verildi. Balıkesirli ailenin bebeklerinden biri ölü doğarken, 550 gram ağırlığında doğan ve kuvöze konulan diğer bebek de 'öldü' denilerek dün bir kutu içinde aileye teslim edildi. Annesi definden önce son kez görmek isteyince yaşadığı anlaşılan ve dün götürüldüğü Balıkesir'deki özel hastaneden Bursa'ya sevk edilen bebek bu sabah hayatını kaybetti.

Bebeğin cenazesini teslim alarak Balıkesir'e giden baba Hüseyin Bölme, "Doğumda 'Biri öldü, biri yaşıyor' denildi. Yaşayan bebeğimiz de 36 saat yaşadı kuvözde. Dün hastaneden beni aradılar, 'Bebeğiniz öldü, gelin alın' dediler. Hastaneye gittik, ölüm raporunu falan aldık. Bebeği sargı bezine sarmışlar elime verdiler. 'Böyle ayıp olur' dedim, gidip bir kutu getirdiler. Çocuğu kutuya koyduk. Bebeği aldığımızda saat 14.00 civarıydı. Hastaneden çıkınca bebeğin defni için gereken malzemeleri aldık. Eve gittiğimizde saat 16.00'yı geçiyordu. Hanım, çocuğun yüzünü son kez görmek istedi. Açtığımızda yengem bebeğin yaşadığını fark etti. Hemen Balıkesir'deki özel bir hastaneye kaldırdık. Burada 1-2 saat müdahale edildikten sonra ambulansla Bursa'ya getirdik. Buradaki doktor, bebeğin dışarıda çok kaldığını, akciğerlerinin havasızlıktan zedelendiğini ama kurtarmaya çalışacaklarını söyledi. Ancak bebeği kaybettik. Balıkesir Doğumevindeki doktor, bebeğin yaşasa da sakat kalabileceğini söylemişti, ben 'Olsun çocuğumu yaşatın' dedim. Benim çocuğum, 'Öldü' diye verildikten 5 saat sonra bile yaşıyordu. Niye 'Öldü' diye rapor verdiler elime? Sorumluların bunun hesabını vermeleri gerekiyor. Ben 9 yıldır evlat hasretiyle yaşıyorum. Bakmasak çocuğu canlı canlı toprağa koyacaktık. Adalete başvuracağız, ben yandım başka aileler yanmasın" dedi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, olayın doğrulayıp, sorumlular hakkında gereken tüm idari ve hukuki işlemlerin yapılacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sorumluların en ağır cezayı almaları için Teftiş Kurulu Başkanı'na talimat verdim" dedi.