Yaşamak tesadüftür Türkiye'de

Bugün Seyrantepe-Sanayi Metro hattında bir vatandaşın vücuduna saplanan demirle yaralanması, Türkiye'de yaşanan "yol kazaları" nedeniyle, hayatta kalmanın kuvvetli bir tesadüfün konusu olduğunu akıllara getirdi.

(soL - Haber Merkezi) Türkiye'de eğlenmek isterken, işe gitmeye çalışırken, yolda yürürken bile ölümle karşı karşıya kalmanın ne kadar kolay olduğunu gösteren olaylardan biri de bu sabah Seyrantepe-Sanayi metro hattında yaşandı.

Fatih Çoban isimli yolcunun vücuduna saplanan demirle yaralanması, Türkiye'de ölümle burun buruna yaşandığı gerçeğini ve insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu bir kez daha anımsattı.

Kazaların ya da ölümlerin birçoğu dikkatsizlik nedeniyle olmuş gibi görünse de işin temelinde yanlış altyapı planlamaları olduğu gibi sorumsuzluk ve bundan kaynaklı toplumsal sıkıntılar da var. Üstelik yaşananlar ne yazık ki tek bir habere sığdırılamayacak kadar çok...

Sadece son birkaç ay içinde yaşanan "kazaları", soL Portal okurları için hatırlatıyoruz...

Yaya üst geçidi çöktü
Avcılar E-5'te, 3 Eylül 2014 tarihinde damperi açık seyreden bir tankerin çarptığı üst geçit çöktü. Olayda, aracıyla köprü altında kalarak sıkışan tekstilci Yusuf Kaya, hayatını kaybetti.

Halk otobüsü yandı, 4 kişi öldü
TEM otoyolu Kavacık mevkiinde Tuzla-Topkapı arasında çalışan özel halk otobüsü yol ortasında yanmaya başladı. 27 Temmuz 2014 tarihinde yaşanan olayda,4 kişi yaşamını yitirirken 15 kişi yaralandı.

Arabalı vapura binerken denize düştüler
15 Mart 2014 tarihinde Sirkeci'de arabalı vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ile anneannesi Şaziye Güleren yaşamını yitirdi.

Merdivenaltı atölyede patlama
Plastik eşya satılan işyerinde tüp gaz sızıntısı nedeniyle patlama meydana geldi. 12 Temmuz 2014’te yaşanan patlamadan 7 saat sonra Uğur Çokgülenler’in, 8 saat sonra Kader Kılıç’ın 11 saat sonra da Eda Can’ın cesedine ulaşıldı. Yine Zeytinburnu Davutpaşa’da, 2008 yılında havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada, 21 kişinin ölmüş, 115 kişi yaralanmıştı.

Otobüs ile ağaç arasında kalarak yaşamını yitirdi
Gülfem Hande Türker (31) işten eve dönmek için belediye otobüsüne bindi. Temmuz 2013’te otobüs Beşiktaş Meydanı'na geldiğinde genç kadın araçtan indi. Yolun karşısına geçmek için aracın arkasına doğru ilerleyen Türker, şoförün sola manevra yapması üzerine otobüs ve ağaç arasında sıkışıp yaşamını yitirdi.