Yasal engel kaldırılıyor: İsteyen Kuran Kursu açacak, isteyen özel okul!

Son on yılda 7500 civarında yeni cami açan AKP hükümetleri, şimdi de yasadışı Kuran kursları, tekke ve zaviyelerin fiilen serbest kalmasına neden olacak bir düzenleme yapıyor. Kanun tasarısına sıkıştırılan maddeyle, yasadışı yollarla eğitim kurumu kuranlara yönelik hapis cezası kaldırılıyor.

AKP Hükümeti önceki gün “Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı”nı Meclis Başkanlığı'na sundu. Zaten geçtiğimiz Ekim ayında değiştirilmiş olan Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nda yeni değişiklikler yapılmasını öngören tasarı, uzun süredir tartışılan, ama içeriği bir türlü açıklanmayan Dördüncü Yargı Paketi'nin gürültüsü altında fazla fark edilmeden Meclis gündemine girdi. Ancak Türk Ceza Kanunu'nun 263'üncü maddesini yürürlükten kaldıran tasarı önümüzdeki günlerde de gündem oluşturmaya aday.

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 263'üncü maddesi yasa dışı eğitim kurumları açanlara ve bu kurumları çalıştıranlara ve bu kurumlarda kanuna aykırı olarak açıldığını bildiği halde öğretmenlik yapanlara altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilmesini öngörüyor. Madde ayrıca kanuna ayırı olarak açılan eğitim kurumlarının kapatılmasını da düzenliyor.

TCK'nın bu maddesinin yürürlükten kaldırılması, kaçak Kuran kurslarının yanı sıra tarikatlara ait tekke, zaviye ve türbe gibi yerlerin fiili olarak serbest bırakılması şeklinde yorumlanıyor.

Haberin devamını soL Gazetesi'nde okuyabilirsiniz.